Murabahah


Murabahah

View larger image

CODE: MURA
*****

Price: RM29.90
14 days
Zaharuddin Abd Rahman
978-983-3364-85-5
144
0 item(s)
Out of stock

 
Description
Send to friend
Reviews

Title: Murabahah

Sub-Title: Teori, Aplikasi & Isu dalam Perbankan Islam Semasa

Description:
Penulisan buku ini memfokuskan konsep Murabahah yang menyentuh teori, aplikasi dan isu dalam perbankan Islam semasa. Pembaca akan mendapat panduan jelas dan terperinci tentang isu semasa kewangan Islam dari pelaksanaan hingga ke bentuk produk jual beli secara Murabahah.

About The Author:
Selain memegang Ijazah Sarjana Muda Usuluddin dari Universiti Malaya dan Master dalam bidang Fiqh dan Usul Fiqh dari Universiti Al-Yarmouk, Jordan, Zaharuddin Abd Rahman mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam bidang kewangan, perbankan dan syariah. Beliau pernah betugas sebagai ketua di Jabatan Syariah, Asian Finance Bank Berhad dan Pengurus Kanan Pembangunan Produk di RHB Bank Berhad, serta Eksekutif Syariah untuk Ingress Corperation Berhad. Kini beliau dalam proses menyempurnakan kursus PhD dalam bidang Syariah dan Perbankan Islam di University of Wales,United Kingdom.

 

front cover Back Cover Table Of Content
Introduction 1
Introduction 2
Content 1

     
Content 2
Content 3
Content 4      

Author: Nurul 'Ain
Date added: 27/12/2011, 08:46 PM

*****

salam..kalu beli secara online buku murabahah agak-agak brapa lama sampai?sy memerlukan buku ini utk assignment...kedai buku semua tak ada....
Author: AZMAN
Date added: 02/04/2011, 11:47 PM

*****

THANKS

Add new post

*
*
*

To ensure that a person, not an automated program, is filling this form, please enter the characters you see in this picture. All letters will be shown in their capitalized form.

  Redraw

Aksara: 

  
*
  
  
*

Loading...